IDEC E-learning: Διαχείριση Μετανάστευσης και Διαφορετικότητας

E-learning: Διαχείριση Μετανάστευσης και Διαφορετικότητας

Η μετανάστευση είναι ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα της σημερινής εποχής. Σταδιακά οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετατρέπονται σε χώρες υποδοχής μεταναστών. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η μετανάστευση θα βρίσκεται στο προσκήνιο για τις επόμενες δεκαετίες, δημιουργώντας την αυξανόμενη ανάγκη να αποκτήσουν οι υπηρεσίες ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να ανταποκρίνεται με επιτυχία και αποτελεσματικότητα στις νέες ανάγκες και συνεπώς να πάρουν την κατάλληλη κατάρτιση.

Με γνώμονα, λοιπόν, την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, η IDEC δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Διαχείριση Μετανάστευσης και Διαφορετικότητας». Το πρόγραμμα προσφέρεται εξ αποστάσεως (e-learning), είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για αυτοδιδασκαλία με την υποστήριξη εκπαιδευτή και έχει διάρκεια τριών ημερολογιακών μηνών, με αντιστοιχία 100 διδακτικών ωρών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών, δημόσιων, ιδιωτικών ή εθελοντικών οργανισμών που εμπλέκονται στη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ελλάδα. Επίσης στους κατοίκους των νησιών ή τοπικών κοινωνιών, όπου παρατηρούνται αυξημένες μεταναστευτικές ροές και οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο απόφοιτος, ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών:

  • Θα έχει κατανοήσει θέματα σχετικά με την διασπορά, το διαπολιτισμικό πλαίσιο και με την αναγκαστική μετανάστευση
  • Θα έχει αποκτήσει γνώσεις για θέματα, που σχετίζονται με τη μετανάστευση και το άσυλο, όπως η διαμόρφωση της κοινής γνώμης, οι κοινότητες μεταναστών, η πολιτική ένταξης μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες, η κοινωνική παρέμβαση και η πολυπολιτισμικότητα των πόλεων
  • Θα έχει εκπαιδευτεί στις διοικητικές διαδικασίες των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων
  • Θα έχει ενημερωθεί σχετικά με τις δυνατότητες απασχόλησης των μεταναστών, τη σχέση της αγοράς εργασίας με τους πρόσφυγες, την εκπαίδευσή τους και τα προσόντα τους καθώς και με ποιο τρόπο μπορεί να τους προσφέρει υποστήριξη στον τομέα αυτό.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, οι οποίες είναι οι εξής:

  • A-Πολιτισμικές εκφάνσεις και προσαρμογή
  • Β-Τοπικές Πολιτικές Ενσωμάτωσης
  • Γ-Διακυβέρνηση της Μετανάστευσης και της Διαφορετικότητας σε Τοπικό Επίπεδο: Λήψη αποφάσεων στο Δημόσιο τομέα
  • Δ-Εντοπισμός και Καταγραφή του Οικονομικού Δυναμικού Μεταναστών και Προσφύγων

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Παρουσιάσεις σε μορφή powerpoint ανεβασμένες σε εκπαιδευτική πλατφόρμα με την μορφή ασύγχρονης εκπαίδευσης, που συνοδεύονται από σειρά ασκήσεων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ατομικοί κωδικοί για πρόσβαση 24/7 σε online εκπαιδευτικό υλικό ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Επιπλέον εγχειρίδιο 99 σελίδων με πρόσθετο υλικό, στο οποίο δίνονται με πολύ απλό τρόπο οδηγίες για το πώς μπορεί ένας εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα, ο οποίος έρχεται σε επαφή με μετανάστες και πρόσφυγες, να διαχειριστεί με αποτελεσματικότερο τρόπο τις ανάγκες που προκύπτουν από τα νέα του καθήκοντα. Το εγχειρίδιο έχει τίτλο “Οδικός Χάρτης για τις Τοπικές Αρχές”

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Με την ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικής ενότητας ο σπουδαστής καλείται να συμπληρώσει ένα τεστ αξιολόγησης πολλαπλών επιλογών. Ομοίως, με την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών καλείται να συμπληρώσει ένα συνολικό τεστ.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης 100 ωρών.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διάρκεια τριών ημερολογιακών μηνών από την στιγμή της εγγραφής. Ενάρξεις σε όλους τους μήνες του ημερολογιακού έτους. 100 διδακτικές ώρες

ΚΟΣΤΟΣ

150 ευρώ ανά συμμετέχοντα.

Για επιπλέον συμμετέχοντες από τον ίδιο οργανισμό, θα γίνεται έκπτωση 15% από το δεύτερο άτομο και άνω.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είμαστε στη διάθεση σας να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας:

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή: 9 π.μ. έως 6 μ.μ.
Σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες: Κλειστά

Το κέντρο μας

Ηρώων Πολυτεχνείου 96
18536 Πειραιάς (χάρτης)
Τηλ: 2104286227
Fax: 2104286228
Email: idec@trainingcentre.gr