IDEC MOOC στις Νέες Τεχνολογίες για τη Βιομηχανία της Κλωστοϋφαντουργίας και της Ένδυσης

MOOC - Νέες Τεχνολογίες για τη Βιομηχανία της Κλωστοϋφαντουργίας & της Ένδυσης

Μετά από 23 μήνες εργασίας, το MOOC (Massive Open Online Course) στις Νέες Τεχνολογίες για τη Βιομηχανία της Κλωστοϋφαντουργίας και της Ένδυσης είναι πλέον πραγματικότητα!

Το MOOC αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του πρόγραμματος Erasmus+ TEXMODA.

Για την δημιουργία του συνεργάστηκαν σημαντικά πανεπιστήμια, εταιρίες και φορείς στον τομέα των νέων τεχνολογιών, της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης:

  • Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Kaunas (KTU)
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (UNIWA)
  • Πανεπιστήμιο της Beira (UBI)
  • Πολυτεχνείο της València (UPV)
  • Ανώτατη Εθνική Σχολή Τεχνών και Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας (ENSAIT)
  • Λιθουανική Ένωση Ρουχισμού και Κλωστοϋφαντουργίας (LATIA)
  • Ελληνικός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Έτοιμων Ενδυμάτων (HCIA)
  • IDEC AE

Τo MOOC είναι ανοιχτό για κάθε ενδιαφερόμενο/η, ωστόσο το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι:

  • φοιτητές και νέοι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή απόφοιτοι μεταδευτεροβάθμιων ιδρυμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που παρακολουθούν ή έχουν παρακολουθήσει μαθήματα σε σχετικούς τομείς (βιομηχανία ενδυμάτων και κλωστοϋφαντουργία, μόδα)
  • εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τις 10 Σεπτεμβρίου ενώ τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 3 Οκτωβρίου 2019. Η αφήγηση, τα έγγραφα και οι εξετάσεις θα είναι στα αγγλικά και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέγουν υπότιτλους στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά, πορτογαλικά και ισπανικά.

Το MOOC θα διαρκέσει 8 εβδομάδες. Μια εβδομάδα κάθε ενότητα εκτός από δύο ενότητες που διαρκούν δύο εβδομάδες η καθεμία.

Για να συμμετέχετε πρέπει να εγγραφείτε στην πλατφόρμα e-learning του Πανεπιστημίου της Βαλένθια.

>>> Πατήστε εδώ για εγγραφή <<<

Δείτε παρακάτω τις ενότητες:

ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ - Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει ένα μάθημα μίας εβδομάδας σε θέματα καινοτόμων και υψηλής απόδοσης ινών και νημάτων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης. Συμπεριλαμβανομένων των υφαντών και των πλεκτών.

ΝΑΝΟΫΛΙΚΑ - Η ενότητα των νανοϋλικών περιλαμβάνει ένα μάθημα μίας εβδομάδας που ασχολείται με τη σημασία της σημερινής κλωστοϋφαντουργικής νανοτεχνολογίας και των εφαρμογών της σε όλες τις πιθανές διαστάσεις. Θα συμπεριληφθούν μερικές μελέτες περιπτώσεων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ - Αυτό το μάθημα δύο εβδομάδων ξεκινά με τον βασικό ορισμό του πεδίου και περιλαμβάνει μια περιεκτική ανασκόπηση όλων των κύριων συστατικών ενός συστήματος ηλεκτρονικού υφάσματος. Θα συμπεριληφθούν επίσης ορισμένα πρότυπα αξιοπιστίας και πλύσης.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ - Αυτό το μάθημα δύο εβδομάδων περιλαμβάνει μια λεπτομερή ανασκόπηση της έρευνας και της ανάλυσης τάσεων για την ανάπτυξη μιας συλλογής. Η ανάπτυξη μιας μίνι συλλογής θα προσομοιωθεί με τη βοήθεια CAD.

ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει ένα μάθημα μίας εβδομάδας που περιλαμβάνει λεπτομερή επεξήγηση των βασικών εννοιών της αειφορίας, των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης και του νομικού τους πλαισίου. Αναφέρονται επίσης ορισμένες οικονομικές και κοινωνικές πτυχές.

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ - Αυτό το μάθημα μίας εβδομάδας ασχολείται με τις κύριες έννοιες που περιστρέφονται γύρω από την εφοδιαστική, την αλυσίδα εφοδιασμού, τα αποθέματα και όλες τις νομικές και κανονιστικές πτυχές που σχετίζονται με αυτές. Επίσης, παρέχεται εμπεριστατωμένη ανάλυση του παγκόσμιου χαρακτήρα των υλικοτεχνικών και καινοτόμων προσεγγίσεων στον τομέα της εφοδιαστικής και της διανομής.

To MOOC αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ TEXMODA - Advanced Technologies for textile and Fashion Industry και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η παρούσα ανακοίνωση αντανακλά αποκλειστικά τη γνώμη του συγγραφέα. Η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την όποια χρήση των περιεχομένων πληροφοριών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είμαστε στη διάθεση σας να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας:

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή: 9 π.μ. έως 6 μ.μ.
Σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες: Κλειστά

Το κέντρο μας

Ηρώων Πολυτεχνείου 96
18536 Πειραιάς (χάρτης)
Τηλ: 2104286227
Fax: 2104286228
Email: idec@trainingcentre.gr