IDEC Εκπαιδευτικό κέντρο - Εργαστήριο LEGO® Serious Play®

Εργαστήριο LEGO® Serious Play®: Ηγεσία για τη δημιουργία ομάδων υψηλής απόδοσης

Η IDEC σε συνεργασία με την ICON Platforms φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μεθοδολογία LEGO® Serious Play® (LSP), προσαρμοσμένη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στα εργαστήρια LEGO® Serious Play® , πιστοποιημένοι LSP facilitators αναλαμβάνουν να συντονίσουν βιωματικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO®, βοηθώντας άτομα και ομάδες να σκεφτούν διαφορετικά από τον συνήθη τρόπο και να επικοινωνήσουν πιο αποτελεσματικά και ουσιαστικά.

Μέσα από το συγκεκριμένο εργαστήριο, θα έχετε την ευκαιρία να:

  • κατανοήσετε πως η δική σας συμπεριφορά επηρεάζει και καθορίζει τη δέσμευση και τη συναισθηματική επένδυση των υφισταμένων σας στους σκοπούς της ομάδας σας;
  • θα συζητήσετε και θα ανταλλάξετε απόψεις για το πως ο ηγέτης καλλιεργεί τις απαραίτητες ενδοεπιχειρησιακές συνθήκες που ευνοούν τη δημιουργία ομάδων υψηλής απόδοσης;
  • θα δουλέψετε υλοποιήσιμες πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε στη δική σας επιχείρηση.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη επιχειρήσεων, επικεφαλής ομάδων, προϊσταμένους τμημάτων και γενικά άτομα που έχουν υπό την ευθύνη τους ομάδες εργαζομένων.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Στα εργαστήρια LSP, οι συμμετέχοντες, παίζοντας με τουβλάκια LEGO, μετατρέπουν τις ιδέες τους σε συγκεκριμένες κατασκευές αποφασίζοντας από κοινού. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων LSP, όλοι οι συμμετέχοντες συμβάλλουν σε ιδέες, γνώσεις, με εμπιστοσύνη και ομαδικότητα. Η διαδικασία απελευθερώνει τη δημιουργικότητα, τρόπους σκέψης και οπτικές γωνίες, που οι περισσότεροι ενήλικες έχουν ξεχάσει ότι διαθέτουν!

Η μεθοδολογία LSP έχει χρησιμοποιηθεί από εταιρείες όπως η Google, η ΝΟΚΙΑ και οι περισσότερες από τις εταιρείες του Fortune 500. Τα αποτελέσματα της μεθόδου LSP είναι θεαματικά κυρίως σε τομείς όπως η δημιουργία ομάδας, η επίλυση προβλημάτων και η βελτίωση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

Με ένα μοναδικό τρόπο βοηθάει άτομα και ομάδες να σκεφτούν διαφορετικά από το συνήθη τρόπο. Εχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα Executive MBA του Harvard και στο πρόγραμμα ΜΒΑ του ΟΠΑ.

FACILITATOR

Στέφανος Αζαριάδης, Certified LEGO Serious Play Facilitator

Ο Στέφανος Αζαριάδης έχει κάνει σπουδές Μηχανολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το πανεπιστήμιο Bocconi. Έχει εκπαιδευτεί από το Torrance Centre for Creativity and Talent Development στη μέτρηση της δημιουργικότητας και το σχεδιασμό δραστηριοτήτων για την καλλιέργειά της, ενώ είναι και μέλος της διεθνούς κοινότητας playfutures.net (συνεργασία του ΜΙΤ με το The LEGO Foundation) που στόχο έχει τη διάδοση της φιλοσοφίας Learning through Play. Έχει πιστοποιηθεί ως LEGO Serious Play facilitator και διαθέτει εκτενή εμπειρία στην υποστήριξη ομάδων και ατόμων σε εταιρικά περιβάλλοντα. Σχεδιάζει παιχνίδια προσομοίωσης και μοναδικά βιωματικά εργαστήρια με τουβλάκια LEGO για μικρούς και μεγάλους. Τα εργαστήριά του έχουν τρέξει με μεγάλη επιτυχία σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, σχολεία και ερευνητικούς φορείς. Είναι ο Chief Facilitator της Icon Platforms, behavior analyst και consultant.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΚΟΣΤΟΣ

280 ευρώ ανά συμμετέχοντα. Η τιμή περιλαμβάνει παρακολούθηση του εργαστηρίου.

Για επιπλεόν συμμετέχοντες από τον ίδιο οργανισμό, θα γίνεται έκπτωση 15% από το δεύτερο άτομο και άνω.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, μετά την επιβεβαίωση του σεμιναρίου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είμαστε στη διάθεση σας να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας:

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή: 9 π.μ. έως 6 μ.μ.
Σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες: Κλειστά

Το κέντρο μας

Ηρώων Πολυτεχνείου 96
18536 Πειραιάς (χάρτης)
Τηλ: 2104286227
Fax: 2104286228
Email: idec@trainingcentre.gr